auto-r

3 / 3
SR

SR

Novinarka Sound Reporta

Piše od 15.02.2016.

U 8 godina napisala je 30 članaka.

Kvaliteta regije na zagrebačkom zagrijavanju za MENT festival

Kvaliteta regije na zagrebačkom zagrijavanju za MENT festival

U Vintage Industrial Bar-u su sinoć Ti, persons from porlock i Cojones službeno zagrijali zagrebačku publiku za MENT festival u Ljubljani (31. siječnja – 2. veljače 2018.). Već četvrtu godinu zaredom spomenuti će showcase festival ugostiti bendove nezavisne scene s raznih strana Europe, a sinoć smo prisustvovali sitnom djeliću atmosfere bendova koji su ondje već imali priliku nastupiti prijašnjih godina, ili nastupaju na ovogodišnjem izdanju.

Nellcote -

Nellcote - "Zapravo nam je jedino bitno da budemo svoji"

Odnedavno puni, četveročlani bend Nellcote, najavljuje promociju EP-a u zagrebačkom KSET-u. Iako ovaj sastav duljevremenski tvore Vinko Ergotić (vokal, gitara) i Lovro Boljat (gitara), ove godine pridružuju im se Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj). Žanrovski se okreću prema folku i bluesu, a kao njihova predgrupa nastupit će austrijsko-hrvatska glazbena kombinacija don_t go. Ususret promociji EP-a "Surrender", postavili smo nekoliko pitanja članovima Nellcota. Odgovore pročitajte u nastavku.

Bad Copy -

Bad Copy - "Jebeš školu, jebeš faks, dođi na Vedakov DJ set u Sax!"

U Saxu uskoro kreće novi hip hop program pod imenom Mic Drop, a čast otvorenja pripala je beogradskom trojcu Bad Copy. Dovoljno su poznati svojim inovativnim, posprdno žargonskim i lako upamtljivim tekstovima dobrih beatova, kao i dugogodišnjim postojanjem. U subotu, 25. ožujka, zauzimaju prostor Saxa, a na vama ostaje da križate 25.3. na svojim kalendarima i podržite novi program. Bad Copy prate poneke pauze i raspadi, pa ponovna obnavljanja, no to ih očito ne zaustavlja u narednoj aktivnosti skupine. Nakon albuma "Sve Sami Hedovi" iz 2003. rade pauzu od dvije godine i potom izdaju "Najgori Do Sada". Nakon rada na solo projektima, trojac se ponovno okuplja 2011. i objavljuje album "Krigle" dvije godine kasnije. Ususret ovom nastupu odlučismo popričati s članovima skupine.

Ti, ja,  moja mama, publika i Tvornica

Ti, ja, moja mama, publika i Tvornica

Ovoga smo petka u Tvornici Kulture imali priliku čuti prvi i jedini EP novopečenog benda Ti, ja i moja mama. Imenom zanimljiv i neobičan, sastav čine pjevačica Martina Zvonić, gitaristica Sandra Sobočanec, klavijaturistica i vokalistica Ana Opalić, basistica Helena Ernoić i bubnjar Jinx Berko Muratović. TJMM vuče korijenje benda U pol' 9 kod Sabe, što se sinoć moglo i pretpostaviti s vokalnog stajališta, no dok su u pitanju instrumentali i lirični temelj pjesama, bend definitivno iskače i predstavlja sentimentalnu točku članova koji ga čine.