auto-r

6 / 8
Marija Kancir

Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.

Piše od 06.05.2015.

U 7 godina napisala je 86 članaka.

Nikola Vranić -

Nikola Vranić - "J.R. August je izmišljeni lik, dio ličnosti Nikole Vranića"

J.R. August je mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. 2011. godine J.R. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji "Change of Seasons", priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima. Dvije godine proveo je snimajući video materijal za kompleksnu priču ispričanu kroz četiri videospota, odnosno četiri godišnja doba, za koju je sam August napisao scenarij. Nedavno je izbacio tri nove pjesme i spota koji zajedno čine cijelinu kratkometražnog filma / EP-a naziva "33", a planira i objaviti prvo LP izdanje za koje skuplja novce putem Indiegogo kampanje. U zadnje vrijeme je počeo nastupati i uz pratnju zbora, a u tom formatu nastupiti će i na Tabor Film Festivalu u subotu 8.srpnja. Ususret nastupu porazgovarali smo s Nikolom i prorešetali ga pitanjima.

The Cult na Šalati – solidan nastup rock legendi

The Cult na Šalati – solidan nastup rock legendi

Bilo koja osoba koja je ikad voljela rock žanr zasigurno zna tko su The Cult. Njihovi najveći hitovi i danas svako toliko protutnje radio stanicama, a nastupi su im nekad slovili kao legendarni. S obzirom na sve to, moram priznati da sam od onog jučerašnjeg na zagrebačkoj Šalati ipak očekivala više od prezentiranog. Naravno, činjenica je da je dojam od večeri prije i kaosa koji su priredili Prophets of Rage i dalje jak pa je malo teško ne uspoređivati ova dva, potpuno različita dva nastupa, ali nit vodilja je i dalje jasna.

"Fuck you, I won't do what you tell me!" – Prophets of Rage razvalili Zagreb!

Kraj godine je još daleko, gomila koncerata tek čeka na svoj red, ali već sad je jasna činjenica da će sinoćnji spektakularan koncert Prophets of Rage sasvim sigurno kraljevati na jednoj od prvih pozicija. Žestoko, glasno i energično epiteti su kojima se najbolje može opisati ne samo nastup Prophets of Rage, nego čitava večer. Tko je bio, imat će materijala za prepričavanje, tko nije – može mu biti žao.

Sea Star festival – novo poglavlje Exitove avanture!

Sea Star festival – novo poglavlje Exitove avanture!

U okrilju predivnog Stella Maris-a u Umagu, tik do plaže, u sjeni borova, dok mirisi mora obuzimaju sva osjetila...ne, to nije nova pjesma Miše Kovača, nego pokušavam pjesnički dočarati lokaciju na kojoj se protekli vikend odvijao prvi Sea Star festival. Sudeći po odazivu publike, bit će ih još jer su se posjetitelji brojali u tisućama tako da organizatori vjerojatno nemaju razloga za nezadovoljstvo. Od sveukupno 4 dana, uključujući nulti i zatvaranje, uspjeli smo posjetiti samo 2, međutim i to je bilo dovoljno da se isplešemo, zabavimo i vratimo kući pozitivno umorni.

John Garcia i Ehren Groban u Vintage Industrial Baru- Vol. 2

John Garcia i Ehren Groban u Vintage Industrial Baru- Vol. 2

Nepunih godinu dana od posljednjeg posjeta Zagrebu, John Garcia i gitarist Ehren Groban vratili su se u prostor Vintage Industrial Bara te nas na krililma izdanja "The Coyote Who Spoke In Tounges" počastili još jednom akustičnom svirkom. Neki bi rekli da je to možda ipak prerano jer prostor unatoč niskoj cijeni ulaznice bio polovično popunjen, no nama koji smo se tamo okupili bilo je pravo vrijeme za guštanje uz prepoznatljiv Johnov vokal, popraćen jednim od najboljih gitarista koje smo imali prilike čuti na ovim prostorima.