auto-r

4 / 6
Jasmina Kljunić

Jasmina Kljunić

Piše od 29.07.2015.

U 7 godina napisala je 70 članaka.

Drvored -

Drvored - "Biti svoj ne znači furati istu priču cijelo vrijeme nego nastaviti u smjeru istraživanja"

Zagrebački bend Drvored nastao je 2010. godine kao jednokratni projekt, ali već nakon par probi odlučili su osnovati stalni bend. Kombinirajući šarm francuskih šansona i energiju balkanske nostalgije redovito zabavljaju publiku brzim i promjenjivim ritmovima, a svoj "podžarn" nazvali su balkankan. U sklopu warm-up večeri za ovogodišnji Tabor Film Festival nastupaju u Vintageu ovaj četvrtak, a u susret koncertu porazgovarali smo s jednim od članova, Miranom Bistričićem.

Damjan Babić (Crvi) -

Damjan Babić (Crvi) - "Crvi se slažu oko toga šta je muzika"

Crvi su beogradski alternativni rock bend kojeg čine Damjan Babić, Ivan Skopulović, Marko Benini i Vladimir Pejković. Zanimljiva je činjenica da je nekad član benda bio i Boris Vlastelica iz Repetitora. Bend je nedavno izbacio spot za pjesmu "Lažem i kradem" koji je snimila beogradska redateljica i Damjanova supruga Mina Đukić. Mina je inače jedna od najboljih beogradskih redateljica mlađe generacije, čiji se film prvijenac, "Neposlušni", prikazivao na Sundance Film Festivalu. Crvi trenutno rade na novom albumu, a zagrebačka ih je publika imala prilike slušati 6. svibnja ove godine kao predgrupu Jacku Oblivianu. Malo smo popričali s Damjanom oko, nadolazećih koncerata u beogradskom Elektropioniru i festivalu MENT, uzora, imena, nadolazećeg albuma a i kako bi bolje predstavili ovaj kvalitetni alternativni bend koji se tek sprema pokoriti scenu.

Tricky oduševio u Tvornici

Tricky oduševio u Tvornici

Adrian Thaws aka Tricky, sa svojim projektom Skilled Mechanics, nastupio je u ponedjeljak navečer u Tvornici kulture. Bio je to njegov drugi koncert u Zagrebu ove godine, i to, kako su prenosili mediji, koncert za koji je Tricky izričito tražio da se dogodi. Prvi dojam nije baš unosio puno optimizma u one koji su se ipak odazvali koncertu. Naime, prepolovljen Veliki pogon odavao je tužnu istinu kako je vrlo malen broj ljudi kupio kartu, a u meni se stvorio neki neugodan osjećaj da bi atmosfera na koncertu mogla biti pomalo razočaravajuća. U prilog tome je išlo i Trickyjevo početno koncertriranje na playback.