auto-r

3 / 6
Jasmina Kljunić

Jasmina Kljunić

Piše od 29.07.2015.

U 6 godina napisala je 70 članaka.

Janko Novoselić (Kozmodrum) -

Janko Novoselić (Kozmodrum) - "Uvijek nas stilski svašta zanima"

Koozmodrum je novi projekt koji su osnovala već poznata imena nezavisne scene, Janko Novoselić, Elvis Penava, Hrvoje Galler i Goran Delač. Sviraju vlastiti stil klupske plesne glazbe kojeg od milja zovu Organic Dance Music, koristeći strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep, uz forme originalno iz jazz i fusion glazbe. U srijedu, 26.10. nastupit će u sklopu Good Vibrations programa u Vintage Industrial Baru, gdje će promovirati još uvijek aktualni album "Na tragu satelita", a ususret nastupu popričali smo s bubnjarom benda, Jankom Novoselićem.

Gang of Four u Tvornici - spoj starog i novog

Gang of Four u Tvornici - spoj starog i novog

Prošlo je nešto više od godine dana otkako su Gang of Four posljednji put svirali u Zagrebu, a sinoć smo ih mogli ponovno poslušati. Dečkima se očito sviđa ovdje pa su nas zato ponovno posjetili, jer kako su nam poručili jučer – svaki put im je super u Zagrebu. Njihove pjesme prepune političkih i društvenih tema naišle su na plodno tlo među zagrebačkom publikom koju su za glavne zvijezde večeri zagrijali makedonski SIZ i manchesterski The Membranes.

Cat Power u Tvornici - inspiracija za mlade generacije

Cat Power u Tvornici - inspiracija za mlade generacije

Moram priznati da me nije oduševila vijest kako će Chan Marshall aka Cat Power nastupiti solo bez benda. Doprinijelo je to određenoj dozi skepse s kojom sam otišla na koncert, ali ne jer sam sumnjala u glazbenicu već u prostor. Marshall je iznimna žena koja je prošla mnogo i koja se ne boji pjevati o osobnim pričama, emocijama, društvu i od koje možete mnogo naučiti. Na krilima europske turneje posjetila je zagrebačku Tvornicu i zadovoljila apetite hrvatskih fanova.

Dašak Islanda za početak školske godine

Dašak Islanda za početak školske godine

Agent Fresco je četveročlani islandski bend čiju glazbu je teško svrstati u neki jedinstven žanr. Mješavina je to progresivnog rocka, alternativnog metala, nekog math i art rocka i razno raznih drugih elemenata. Izrazito hvaljeni u vlastitoj domovini, ali i izvan nje, ovi dečki su vrlo brzo polučili zamjetan uspjeh i stekli status jednog od originalnijih bendova današnjice. Na krilima europske turneje održali su nekoliko koncerata u regiji, a sinoć smo ih mogli čuti i u zagrebačkoj Tvornici Kulture gdje su održali posljednji koncert turneje.

Karmakoma-

Karmakoma- "Bodi sebi svoj, bič, luč in upanje"

Karmakoma je bend koji nam dolazi iz susjedne Slovenije i kojeg ćemo imati prilike uskoro čuti u Umagu na Indirektu. Sastav čine Enej Mavsar na gitari, basu, sintesajzeru i kao vokal, Beno na bubnjevima i najnoviji član Jošt Drašler na basu. Ovi dečki nastupali su u nekoliko europskih zemalja među kojima su Belgija, Austrija i Engleska, a i zagrebačka publika imala ih je prilike čuti prošle godine u studenome. Razgovarali smo s njima o njihovom radu, pogledu na scenu i o tome što nam spremaju za Umag.

Ken Vandermark i Lean Left u KSET-u

Ken Vandermark i Lean Left u KSET-u

Ljubitelji eksperimentalnog zvuka mogli su jučer u KSET-u napojiti svoja žedna uha. Naime pred stotinjak ljudi nastupio je američki saksofonist Ken Vandermark sa svojim bendom Lean Left, kojeg čine bubnjar Paal Nilssen-Love, te gitaristi Terrie Hessel Ex i Andy Moore, poznatiji kao Terrie Ex i Andy Ex. Naime oba gitarista su članovi nizozemske post punk grupe The Ex, koja je s europske strane činila nešto slično što je Sonic Youth činio s američke.

Upoznajte The Black Room

Upoznajte The Black Room

The Black Room je četveročlani rock sastav iz Rijeke koji je nedavno objavio svoj prvi studijski album "In This Town Lies a City". Album je pozitivno prihvaćen od kritike i publike te je priskrbio ovom kvartetu određen broj novih fanova. U bendu nam sviraju Miljen Sirotić, Ivan Ritoša, Leo Ventin i Jakov Katalinić. Uz brojne nastupe koji im se redaju potrebno je izdvojiti onaj na općepoznatom INmusicu na Jarunu, te nastup na sve brže rastućem Indirektu u Umagu. Popričali smo s njima malo o albumu, muzici i ostalim sitnicama.

Snarky Puppy – obiteljska večera uz jazz, goste i nekoliko etno dodataka

Snarky Puppy – obiteljska večera uz jazz, goste i nekoliko etno dodataka

Snarky Puppy je njujorški jazz ansambl koji iza sebe ima deset albuma, nekoliko nagrada Grammyja i brojne glazbene suradnje. Inicijalno oformljen u Texasu na ideji basista i producenta Michaela Leaguea, ansambl broji oko dvadesetak stalnih članova, a taj se broj na turnejama i snimanjima povećava i do četrdeset članova. Ansambl je poznat po svojim inspirativnim i energičnim nastupima u kojima je i publika "dio benda". Nakon što su 2013. izdali album "Family Dinner – Volume 1" koji je osvojio kritiku i publiku, te im donio i jednog Grammyja, ovi glazbeni virtuozi izdali su i drugi dio obiteljske večere i ponovno oduševili fanove.