auto-r

4 / 4
Filip Mihoci

Filip Mihoci

Point me to the sky above

Piše od 12.09.2015.

U 5 godina napisao je 37 članaka.

Swans se u Tvornici kulture oprostili sa stilom

Tvornica je sinoć već pri prvom bendu bila ugodno popunjena, a oni su bili Anna von Hausswolff i njena dva pratioca. Ona sa akustičnom gitarom i masom efekata, oni također s masom efekata, ali jedan sa električnom gitarom, a jedan na semplovima, ritmu i koječemu još. Talentirana grupa u svakom slučaju, po stilu glazbe slični headlinerima, ali opet dosta drugačiji. Anna ima stvarno divan glas, ide prema onom indie-vještica-proročica stilu, ponegdje me podsjetila na Chelsea Wolfe iako Anna ima zericu svjetliji glas. Glazbe je to drone, indie-rock ili kako se to već naziva, a oscilira između tihih trenutaka sa Annom i masnih riffova izmjenjenih od strane raznih pedala. Rekao bih zgodna glazba, najviše me je pak impresionirao njen glas koji je velik i prodoran i kao da vam proriče sudbinu, a ona je dosta mračna. Mogla se osjetiti i koja vibracija, ali prave vibracije i potresi su tek slijedili.

Nasty Death u Attack doveo legendarni Incantation

Bilo je malo drugačije iskustvo vidjeti dvorište Medike ispunjeno death metalcima, a razlog su bili stari deatheri iz New Yorka Incantation i brutalni brazilci NervoChaos. Uz njih su trebali nastupiti i zagrebački Usud, ali ozljeda gitarista je to nažalost spriječila. Neka se ubrzo oporavi, pa da se Usud što prije uhvati pozornice. Ipak, krvi, smrti i Sotone nije nedostajalo jer su gosti odradili izrazito napet koncert.

Cold Snap - "Rijetki su trenutci kad se opuštamo"

Varaždinski nu-metal/groove majstori Cold Snap već dugi niz godina razbijaju po domaćim i svjetskim pozornicama, a sada su se samo na sekundu primirili kako bi nam dali ovaj intervju. Iza njih su tri albuma i jedan demo snimak, a njihovo ime možete pronaći i na plakatu skorašnjeg Valhalla Metal festivala. Saznajte što rade u slobodno vrijeme, kakvih su mišljenja o aktualnim temama i gdje to točno idu na turneju.

Potoci znoja poplavili Vintage uz Cannibal Corpse

Teško bi bilo zagriženog metalca odvratiti od brutalne svirke koja se sinoć dešavala u Vintageu, a jedini način bi možda bio nedostatak karte. Naime, Vintage je bio rasprodan, ali dalo se prva dva benda pogledati u miru. Pušenje je bilo zabranjeno, a za očekivati je da je WC bio u gustom dimu, skroz simpatično. Sve je počelo na vrijeme, treba pohvaliti takve stvari! Nema van, blage tenzije i naguravanja, ali sve su to ublažile krvoločne navale death metala.