auto-r

3 / 4
Ana Patrlj

Ana Patrlj

Fashion only lasts a little while, but an open mind is always in style.

Piše od 01.02.2016.

U 5 godina napisala je 38 članaka.

Dušan Strajnić (Stray Dogg) -

Dušan Strajnić (Stray Dogg) - "Zaista mislim da će četvrti album biti možda i najljepši do sada"

Dušan Strajnić, bivši profesionalni tenisač, prije 8 godina reket je zamijenio gitarom, točnije, pisanjem pjesama i sviranjem na dvije gitarske žice. Naučio je svirati gotovo sve pjesme koje postoje na prve dvije žice na posuđenoj gitari. Uskoro je dotjerao instrument, objavio lo-fi bedroom demo EP i već nakon par spontanih solo nastupa, su ga prepoznali organizatori Chinawoman koncerta i pozvali ga za predgrupu 2011. godine. Tada nije imao dovoljno materijala ni samopouzdanja za samostalni nastup, ali uz pomoć tadašnje djevojke i violinistice, okupio je peteročlani bend pod imenom Stray Dogg. S četiri demo pjesme su odradili zapažen koncert. U vrlo kratkom roku su izgradili kultni status nositelja beogradske scene i jednog od prepoznatljivih imena novog americana vala. Izdali su 3 albuma, surađivali s poznatim domaćim i stranim glazbenicima poput Devendre Banhart i Lisse Hannigan i postali jedan od kvalitetnijih regionalnih bendova. Prošle godine su rasprodali malu salu Lisinskog u Zagrebu i održali jedan od najemotivnijih koncerata kako publike, vjerujemo i benda. Prije par mjeseci Dukat je nastupio samostalno u Ksetu, a 23. veljače se vraća u Zagreb u solo varijanti. Donosimo intervju uoči nastupa u Sax!-u kad će nastupiti s prijateljem J.R.Augustom, mladim kantautorom i multiinstrumentalistom iz Zaboka.

Zimski Indirekt u idili zagrebačkog adventa

Zimski Indirekt u idili zagrebačkog adventa

Točno pola godine nakon četvrtog ljetnog Indirekta koji se iz Umaga preselio u borovu šumu Savudrije, u suradnji s Design Districtom, u konceptualnoj šumi borova u Martićevoj ulici u Zagrebu se smjestio prvi zimski Indirekt festival koji se održao prethodni vikend. Od 16. do 18. prosinca predstavio je bendove koji su već ranije oduševili ljubitelje ovog festivala i obogatio adventski program nešto drugačijom ponudom.

Zavirite INDIREKTno u Beograd

Zavirite INDIREKTno u Beograd

Srodni beogradski klubovi Elektropionior i Zaokret su u petak, 7.listopada, kao domaćini ovogodišnjeg izdanja jesenskog Indirekt festivala uspješno otvorili dvodnevni festival ugostivši srpski, hrvatski i talijanski bend te kantautore iz Italije i Slovenije. Indirekt ekipa je za ovogodišnje jesenje izdanje Indirekta u Beogradu odabrala kvalitetne izvođače za koje vjerojatno ne bismo ni čuli da nema njih da nam ukažu na njihovu kvalitetu.

RØLØ u splitskom Chilltonu

RØLØ u splitskom Chilltonu

U subotu, 1.listopada, Chillton bar u Splitu ugostio je posljednji put bend RØLØ u postavi koju poznajemo. Naime, basist Dinko odlazi u Slavoniju zbog posla, ali se ostatak benda oproštajnim koncertom odlučio simbolično pozdraviti s prijateljem. RØLØ je eksperimentalni, elektronički tročlani indie rock bend koji je u ožujku ove godine samostalno izdao istoimeni album. Premijerno su nastupili prošle godine na KLFM-ovom Radiju na cesti, a 15-ak mjeseci kasnije su primorani pronaći novog basistu. Bivši Cirkus je godinama organizirao svirke u tom divnom boemskom splitskom podrumu, ali prostor je ovo ljeto preuzela Info zona i nastavila organzirati povremene koncerte pod motom: "Uštekaj se u chill".

SuperUho ispunilo očekivanja i oduševilo posjetitelje

SuperUho ispunilo očekivanja i oduševilo posjetitelje

I ove godine smo posjetili SuperUho festival, koji je svoje treće izdanje doživio u Primoštenu. Koliko je Super Uho veliki, a mali festival govori to što je prve goste na ulazu dočekao sam Mate Škugor na pultu s ulaznicama, a i za vrijeme festivala se šetao i pazio da sve ide po planu. Lokacija je smještena u borovoj šumici u uvali kraj Primoštena. Svidjela mi se ležernost redara koji nisu predetaljno pregledavali ljude kao što je to bio slučaj na Terraneo festivalu pa tako nije bilo ni gužve na ulazu. Sama lokacija je bila minimalistički sređena za razliku od prošle godine, a Iskon se pobrinuo da lounge kutak, kamp i plaža imaju sve sitnice koje ste vjerojatno zaboravili ponijeti sa sobom i ove godine podignuli festival za još jednu razinu kao i prošle.