auto-r

2 / 3
Ana Hotko

Ana Hotko

Fear is a liar

Piše od 06.05.2015.

U 7 godina napisala je 28 članaka.

Ben Howard -

Ben Howard - "I Forget Where We Were"

Izdavši 2011. godine svoj debitantski album Every Kingdom, engleski kantautor Benjamin John Howard osvojio je velik dio zaljubljenika u folk, glazbu za poslijepodnevna snatrenja i tugaljiva gledanja kroz prozor dok čekate da neumoljiva kiša prestane padati. Nakon što je podigao visoko ljestvicu očekivanja, Howard je u studenom 2012. godine izdao EP The Burgh Island i time pokazao svojim slušateljima kojim je smjerom odlučio krenuti.

Robert James Hudulin (Rolin Humes)

Robert James Hudulin (Rolin Humes)

​Rolin Humes je četveročlani bend koji svoj stil gradi vješto spajajući blues i rock s elementima popa, pa čak i mjuzikla. Prošloga ljeta su objavili svoj prvi album, Rolin Humes Welcomes You to the Penultimate Supper 6/8, a u svoje tri godine postojanja nastupali su i pobjeđivali na mnogim natjecanjima demo bendova. Ove godine su pobijedili na natjecanju čija je glavna nagrada sudjelovanje za poznatom Sziget Festivalu iduće godine. Uoči koncerta Rolin Humes u sklopu programa Good Vibrations, 24. rujna, razgovarali smo s njihovim pjevačem i klavijaturistom, Robertom Jamesom Hudulinom.

INTERVIEW: Perica Štefan i Branimir Kopecky (Good Vibrations)

INTERVIEW: Perica Štefan i Branimir Kopecky (Good Vibrations)

Ekipa iza programa Good Vibrations, koji se organizira svake srijede u Vintage Industrial Baru, surađuje sa Sound Reportom gotovo od naših samih početaka. Smatrali smo, stoga, prikladnim predstaviti našim čitateljima ovaj projekt koji iz srijede u srijedu ima sve brojniju i vjerniju publiku, dobar dio koje i dijeli s nama. Tako sam se s osnivačima projekta Good Vibrations, Pericom Štefanom i Branimirom Kopeckym, našla jedne srijede i popričala o tome kako je njihov projekt nastao, koji su dojmovi pri kraju druge sezone, te koji su im planovi za budućnost.

Sara Renar

Sara Renar

​Sara Renar je mlada kantautorica koja se teško može svrstati u određenu kategoriju i po pitanju njezinog glazbenog izričaja i po pitanju, uvjetno rečeno, životnog stila. Osim što je glazbenica i tekstopisac, Sara Renar je i diplomirana arhitektica, radila je kao model i hostesa, bavila se političkim aktivizmom, glumom, a bez obzira na djelovanje na tako naoko nespojivim poljima – nije nimalo pretenciozna. Znam ju iz viđenja još iz doba blokade Filozofskog fakulteta, a intervju smo dogovorile kad smo se slučajno srele na objavi nominacija za Porin na kojoj je proglašeno da je Sara jedna od nominiranih u kategoriji Novi izvođač godine.