1/7

Albumi

24 / 27
Mark Mrakovčić s „Breeding Black Sheep“ moćno izašao iz mraka

Mark Mrakovčić s „Breeding Black Sheep“ moćno izašao iz mraka

Mark Mrakovčić u najmanju je ruku i na najbolji mogući način vrlo osebujan lik. Njegovo se ime već nekoliko godina provlači kroz neka od najkvalitetnijih izdanja na našoj sceni. Mark je dosad producirao glazbu za druge, a zašto mu je ovako dugo trebalo da makne zastor i razotkrije tko je zapravo genijalac s kojim surađuju na primjer Irena Žilić, Jonathan, Lovely Quinces, She Loves Pablo i mnogi naši glazbenici, zasad ostaje misterij.

Katatonia: Idealan lijek za vašu sreću

Katatonia: Idealan lijek za vašu sreću

Nakon dosta duge pauze – valjda vrijeme nije bilo dovoljno tmurno za inspiraciju – Katatonia se vratila. Spoj progresive i melankoličnih tonova nije sasvim u skladu sa sunčanim nebom koje se može vidjeti ako se barem malo približite prozoru – bez brige, sunce ne grize, samo poboljšava ten – ali bome pogađa trenutno raspoloženje. Bend koji je svako malo šaltao žanrove stabilizirao se te dosljedno nastavlja s različitim varijantama progresive. A za ovo (post)izolacijsko vrijeme, odlučili su nas u(ne)srećiti novim albumom naziva „City Burials“. Sličnost s bilo kakvim nedavnim tektonskim pomacima sasvim je slučajna.

Joe Satriani ili Bitnost tehnike, a ne samo pirotehnike

Joe Satriani ili Bitnost tehnike, a ne samo pirotehnike

Iako se odavno prestao baviti glazbenom pirotehnikom, Joe Satriani je pravi primjer glazbenika koji je ovladao onim najbitnijim u cijeloj frazi – tehnikom. Strogo gledano, kao gitarist definitivno je bez premca. Dovoljno je pogledati koga je sve naučio zanatu da bi shvatili zašto. No, bitan je i pristup, ne samo vještina. Njegov najnoviji album „Shapeshifting“ možda mu neće osigurati nove pristaše – instrumentalni rock nije za svakoga… Nešto kao i ukus – ali će definitivno dobro doći dugogodišnjim fanovima za toplije vrijeme.