Albumi

Sve nijanse Pseće plaže

Sve nijanse Pseće plaže

Nakon što su u ožujku 2019. izdali svoj drugi album, ''Povratak u lagunu br.07'', Pseća se Plaža u studenom vratila s kratkim EP-jem ''Nijanse''.

Tekstove je pisao Erol Beširević (vokal), a na albumu su svirali Branimir Štivić (bas, klavijature), Matej Perić (bubanj), Leo Beslać (klavijature, gitara, vokali) te Karlo Lugarić (gitara). Kao gost sudjelovao je i Marko Cindrić (gitara), a budući da sebe karakteriziraju kao audio-vizualnu skupinu, važno je napomenuti da je cover albuma radio Marin Remić.

Puno o njihovoj glazbi i stilu govori i činjenica da djeluju pod etiketom ''više manje zauvijek'' uz bendove poput Svemirka, Insana, Luula, Fantoma i Đutka, a ovim je bendovima zajedničko to da imaju jedinstveni stil i da dolaze iz naše regije. Pseća Plaža jedan je od bendova koji zvuče kao soundtrack završetka ispitnih rokova, ispijanja kave na sunčano jutro vikendom ili dana na plaži na godišnjem. Njihov je zvuk vrlo specifičan i ležeran, ali sadrži i egzotične prizvuke i tropske ritmove koji te uvlače u svijet prašumske flore i faune. Sanjive i psihodelične melodije Pseće Plaže odmaraju živčane stanice, a hedonistički tekstovi pružaju utjehu i donose mir.

 

 

U nešto više od 12 minuta koliko traje ovaj EP, transportiraju na neko drugo mjesto u kojem sija sunce i miriše na ljetno jutro. Iako se na albumu nalaze samo četiri pjesme, one se skladno nadovezuju jedna na drugu i donose četiri nijanse slične po osjećaju, a opet nekako različite. Tom generalnom feelu albuma jako doprinosi Erolov slatkast i ležeran vokal, ali i vrlo slikoviti tekstovi.

Da njihov zvuk ima boju, zasigurno bi to bile nijanse pastelnih boja. Osim auditivnih i vizualnih slika, donose nam i mnoge olfaktivne slike poput mirisa mora i soli koje donosi vjetar. Slušatelj se u isto vrijeme poistovjećuje s tekstom i dobiva dojam da se pjesma obraća baš njemu. Nakon što prijeđemo ''Prag'' i uđemo u njihov svijet, kroz psihodelične stihove ''Priče'' dolazimo na ''Svjetla'' i šećemo se umornom ulicom na ljetnu večer, dok vjetar donosi miris soli.

Ako želite raditi ''zajedno sve'' sa Psećom Plažom, to možete učiniti u petak, 21.2.2020. u KSET-u, gdje će održati promociju albuma ''Nijanse'' i rasplesati vas svojim sunčanim melodijama!

 

Popis pjesama:

  1. Priča
  2. Svjetlo
  3. Prag
  4. Za sve