Albumi

"Moments We're Lost In", svježina screamo scene

Mališa Bahat je relativno novo ime na našoj sceni, no koprivničko-varaždinski screamo četverac je sastavljen od nekolicine prekaljenih glazbenika dobro poznatih u našim, ali i europskim glazbenim vodama.

Prije nešto više od tjedan dana, EP "Moments We're Lost In" ugledao je svjetlo dana. Nastao u Močvari, ovaj EP upravo je ono što očekujete i trebate – mračan, težak, sirov i zanimljiv. Prva pjesma na EP-ju (koja umjesto poštenog naziva ima samo točku) ".", voice sample je iz filma Patch Adams gdje su pažljivim odabirom citata uspjeli prenijeti satiričnu svakodnevnicu s kojom se većina ovih godina susreće - nitko ne pripada nigdje, masa je davnih dana izgubila dušu, a sam život se sveo na puko preživljavanje - "It was like there was this distinction, suddenly between you and the rest of the world. I looked around me, life went on just like it did before, but it wasn't like it was before."


Iduća pjesma "Only In Distance" s ljubavnim stihovima i nešto bržim tempom kulminira u stihu "I'm falling apart of falling in love", a donosi mračniji pogled na distanciranje, nestajanje i oproštaj sa ljudima. "A Windy February Night" podsjeća na zadnji stadij procesa žalovanja, tj. pomirbu sa situacijom, poprilično jednostavan i melodičan rif nadopunjavaju malo po malo sa suptilnim bubnjem. Post-melodic hardcore vibru s jezgrovitim vokalom zaokružuju u back vokalu. Bubanj i spoken word segment "we are just like those birds" djeluje jednostavno, ali i efektno. "Kids" uz žestok početak fino akumulira agresiju i sirovost albuma, downtempo sredina i sve to upakirano u manje od dvije minute, zbilja odlična stvar. Od Matta Damona ne možete pobjeći ovih dana, tako "Home Is Where I'll Die Alone" počinje sa još jednim voice sampleom, ovaj put Good Will Hunting ima scenu prekida sa Skylar... bendu je doza kaosa i emocija odlično poslužila kao zanimljiv intro. Sama po sebi, pjesma je brza, teška i nakrcana izvlačenjem emocija iz slušatelja. Posljednja na EP-ju, "You Are The Reasons", pomalo odskače s nešto više melodic hardcore štihom, sporija ali i najzanimljivija, odiše s tim "real screamo" vibrama, pomalo Pianos Become The Teeth način sa odličnim krajem.

Screamo nikad nije bio ekstra komercijalan niti pretjerano privlačan širim masama, stoga su bendovi kao što su Mališa Bahat i više nego dobrodošli sa svom mogućom kreativnošću i sirovošću koju mogu donijeti na zatrpanu šablonsku scenu. Još moram spomenti kako je EP "Moments We're Lost In" jedan od onih odličnih DIY uradaka; miks i mastering je odradio Jasmin Dasović, a izdavač može bit svatko tko skokne na Bandcamp i baci uho na ovu mini poslasticu te podijeli dalje. EP je oduševio, a sada se čeka album.

Popis pjesama:
1. "."
2. Only In Distance
3. A Windy February Night*
4. Kids
5. Home Is Where I'll Die Alone*
6. You Are The Reasons

Top pjesme*