Albumi

Ki Klop

Ki Klop "Otopljeni disko": Disko u kojem bi svatko želio biti

Nakon što su u smiraj prošlogodišnjeg ljeta izbacili svoj prvi mali slatki EP „U dućanu ćilima“, teško je bilo reći u kojem će se smjeru razviti glazbena priča skrivena iza imena Ki Klop.

Najavni EP se činio kul i simpa, ali nije bio neko ludilo. Možda se i moglo naslutiti da tu ima nečeg što bi moglo eksplodirati, ali da će eksplodirati i erumpirati u ovakav sjajan „Otopljeni disko“, to se nije moglo pretpostaviti.

U trenutku objavljivanja ovog teksta, album je vani nešto više od mjesec dana. I u tih mjesec dana je okupirao svako uho koje žudi za novom, svježom i prekul glazbom. Neki se singlovi vrte oko nas već par mjeseci, ali kada poslušate cjelokupno djelo shvatite da tu ima još toliko toga, još toliko toga vrijednog istraživanja. Priča se je razvila u super smjeru i na sjajan način otopila svako mrzovoljno i turobno žiće svojim fenomenalnim melodijama, beatovima, tekstovima, vizualima i ostalim điđama. A opet sve je tako nepretenciozno, lako probavljivo, uhu ugodno i tijelu zahvalno.

Feelgood muzika iza koje stoji dvojac Luka Žigolić i Jakov Ramničer, dugogodišnji prijatelji i kolege iz raznih prijašnjih bendova, nevjerojatnom lakoćom sjeda na svaki plesni podij, u svaki auto, u kuhinju, na plažu, piknik, prometnu gužvu. A gužve bi moglo biti i na ovoljetnim koncertima koje nam Ki Klop sprema. Nešto se istinabog moglo naslutiti prije koji tjedan kad su promociju „Otopljenog diska“ napravili u zagrebačkoj Močvari. A sada „Otopljeni disko“ ide na svoj prvi ljetni tour. Nekoliko festivala, od Novog Sada do Sućuraja, napravili su odličan odabir s time što će njihovi posjetitelji slušati Ki Klopa dok piju pelina i čekaju dan. Duh u ormaru izlazi van, vjerojatno gol do pasa, gleda s prozora i voli kako izgledaš. Ako se pitate što će se desiti, Ki Klop će vam jamačno odgovoriti: dobar provod!

Iako je godina tek napola, ovo je gotovo sigurno najbolje debitantsko ostvarenje s kojim ćemo se susresti dvijedvajstčetvrte. Mudri brk i ona etiketa/kolektiv prostačkog imena, ponovo su napravili odličan ubod.

Ovo je disko u kojem bi svatko želio biti.