Albumi

Frenkie Kontra Indigo šalju pozdrave iz LA-a i samouvjereno ulaze u novo desetljeće

Frenkie Kontra Indigo šalju pozdrave iz LA-a i samouvjereno ulaze u novo desetljeće

Dvadeset godina FM JAM-a naveliko je formiralo regionalnu hip hop scenu, a kao kruna dugogodišnjeg djelovanja objavljen je album “20/20”, opakog trojca Frenkie, Kontra, Indigo.

Ova kolaboracija iza sebe ima tri albuma, svaki snimljen na drugom kraju svijeta - “Putanja” u Berlinu, “Egzil” u Tokiju i sada “20/20” razglednica je prepuna pozdrava iz Los Angelesa. 

Svjetski putnici na ovom su albumu pokazali dozu zrelosti, premda se tematski nisu odmaknuli previše od dobro provjerene priče s dva prethodnika. Dobivena je još viša razina produkcijske kvalitete, uz bogatije, promišljenije i inteligentnije verbalno izražavanje Frenkieja i Kontre, dok je Indigo dodatno ispolirao svoj instrumentalni talent te napravio matrice koje obiluju kreativnim rješenjima. Žanrovski neograničen i inspirativno neopterećen, Indigo je donio najbolje od sebe te učinio ovaj album trajnijim, što je ujedno i najveća prednost ovog albuma. 

 

 

Samopouzdanja Frenkieju i Kontri nije nedostajalo, losanđelesko sunce dalo im je dodatan polet da te bolje i direktnije uvjere u vlastiti uspjeh dok na vas, jugom omamljenima, padaju tmurne kapi tople zimske kiše u regionu. 

Album je fluidna cjelina i kao takav će zato odlično funkcionirati uživo, a za razliku od prethodna dva izdanja, puno je čvršći i kompaktniji, zbog čega će vas natjerati da ga nekoliko puta preslušate od prvog do zadnjeg takta. Premda se drže tradicionalnog hip hopa, nekoliko elemenata modernog prizvuka dozirali su decentno te tako zapaprili atmosferu te dodatno privukli pažnju slušatelja. 

Jako su sigurni unutar svoje comfort zone, premda bi prema stihovima trebali biti hrabri i neustrašivi, no nekako je dobro da još uvijek plivaju u vodama koje im najbolje odgovaraju, gdje se osjećaju sigurno i samopouzdano, jer se izuzetno trude iz tog područja izvući maksimum te perfekcionistički ispolirati detalje kako bi finalni produkt kao cjelina mogao zasluženo dobiti na jačini.

 

 

Je li Bangkok sljedeći? 
Sada je vrijeme da sanjarenje o dalekim destinacijama razbije realnost regiona, s kojom se što prije trebaju suočiti te ovim albumom ponovno doseći status i ugled među širom koncertnom publikom koji zaslužuju. Jer, lokalni status tuzlanske legende je trenutna realnost, a kako postići status regionalne legende, veliki je izazov u kojem im niti jedna vrsta eskapizma ne može pomoći, već isključivo dvije noge čvrsto na zemlji, odnosno, pozornici. I mikrofon u ruci.

 

Popis pjesama: 

1. Arrival
2. Domina
3. Monopol
4. 20/20
5. Mosh Pit
6. Zašto
7. Koga briga ft. Katarza
8. Naša noć
9. Nikad Prosjek
10. Pritisak
11. Niđeoko
12. Legacy