Albumi

Erna – „On The Level“

Erna – „On The Level“

[caption id="attachment_731" align="aligncenter" width="547"]Erna - On The Level EP Erna - On The Level EP[/caption]

Do Erninog prvijenca naslovljenog On The Level došla sam na promociji njezinog spota za pjesmu „Seduce Me Tonight“, prvi singl s ovog EP-ja.

Dojam koji sam stekla na spomenutoj promociji nije se promijenio slušajući On The Level. Erna ima vrlo lijepu i prepoznatljivu boju glasa. Također ima široku glazbenu informiranost, no ne samo to - ima i sposobnost da razne žanrove utka u vlastite glazbene kreacije. Tako je „Missing Part“, duet Erne i Vinka Ergotića iz benda Nellcote, pisana kao standardna blues balada. „Show Me The Way“ i „Like a Dream“ (koja ima i hrvatsku i njemačku varijantu) pripadaju pop-rocku, dok se „Close to Me“ i „Seduce Me Tonight“ mogu svrstati u elektro pop i vape za dobrim klupskim remixom. Ernina žanrovska šarolikost je, uz njezin vokal, njezin najveći adut.

Baš zbog tih lijepih kvaliteta Ernine glazbe žao mi je da je produkcija EP-ja nezadovoljavajuća. Naime, u svakoj pjesmi postoji barem jedan moment intonativne netočnosti, što je dopustivo kod izvedbi uživo, no nije na audio snimci koja se stavlja na lijepo zapakiran CD i koja bi trebala prezentirati nečiji glazbeni rad. Ne ulazeći u to u kakvim je uvjetima i na koji način On The Level sniman, da je Erna imala drugog producenta koji ju je bolje vodio kroz snimanje pojedinih vokalnih dionica, situacija bi sigurno bila drugačija.

To, naravno, povlači pitanje i financija i borbe da se dopre do neke diskografske kuće ili sponzora koji je spreman uložiti u projekt mladog glazbenika (ako imaju tu suludu sreću). No, čula sam i druge (demo) snimke mladih glazbenika koje su oni sami financirali i producirali i nisam (još) naišla na toliko loše produciran vokal.

S obzirom na to da je Erna doista velik potencijal i kreativna glazbenica s vrlo radiofoničnim pjesmama, nadam se da će diskografi kojima On The Level padne u ruke zanemariti tehničke nedostatke i pružiti Erni priliku da u boljim uvjetima i pod stručnijom producentskom palicom ponovno snimi pjesme s ovog EP-ja, kao i mnoge druge koje će u budućnosti kreirati.

Cijeli EP On The Level možete poslušati na Erninoj BandCamp stranici, a Ernin daljnji rad pratite na njezinoj Facebook stranici.

  Tekst: Ana Hotko   http://www.youtube.com/watch?v=rc3SGz00flY
Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."