Albumi

Dođi na party, TTM časti -

Dođi na party, TTM časti - "Litnji lipi EP" - tri ljetne poslastice uz koje morate zaplesati

Da je TTM koktel, kakvog bi bio okusa i, najvažnije, koji bi efekt postigao? Uh, bila bi to veoma kompleksna mješavina, savršena kombinacija onog što trebate i za čim žudite, recept za opuštanje i uživanje na veoma elegantan, sladak, decentan, na trenutke, umjeren način.

Baš onako kako je najbolje, u duhu najluđih tuluma koji postaju najljepša uspomena, ali onih bez srama, susramlja ili sličnih nuspojava. Gospodski, opet divlje, s kišobrančićem serviran, ovaj put u obliku “Lipog litnjeg EP-a”, koji na prvi dan najoptimističnijeg ljeta 2021., donosi tri glazbene poslastice.

TTM jedan je od najperspektivnijih hip hop sastava u regiji, no njihov debitantski album nažalost nije zaživio onako kako zaslužuje jer je objavljen nesretne 2020., stoga ako krenete s ovim EP izdanjem, vratite se unatrag i uđete u “Kabare”, nećete pogriješiti. Ako do sada već niste uživali u njihovom opusu, krajnji je trenutak da se upoznate s kreativnim rješenjima Boge i Parija, dvije splitske šaljivdžije koje nikog neće ostaviti ravnodušnim. 

Nek’ je svega (ili swaga), nek’ je veselja, ljeto je i službeno krenulo. Zapleši u latino ritmu na mediteranski način - čudnoj, ali izuzetno dobroj kombinaciji koja će oduševiti široke mase, jer ovo je klasičan hip hop s jednim popularnim twistom. U jednom od sljedećih koraka, svakako bi trebali izbaciti jednu čednu i nevinu pjesmicu, čisto radijskog etera radi, čiji format u potpunosti glazbeno zadovoljavaju. Za to je zaslužan fantastičan producent Mihovil Šoštarić, poznatiji kao Lockroom iz studija Republika koji potpisuje miks i master. No, pomalo, baš i kao naziv jednog od tri njihova ljetna glazbena dragulja sugerira, a slavi jedno posebno, tradicionalno, specifično i prepoznatljivo stanje uma, ono južnjačko, mediteransko. Baš i kao “Lagan sam”, pjesma koja ima izuzetno hitoidan karakter.

Nevjerojatni su glazbeni detalji koji su kao u šali postavljeni na određena mjesta, zvuče toliko dobro i uvjerljivo, na najvišoj razini produkcijske kvalitete te zadržavaju slušateljevu pažnju. Na površini jednostavni, omogućuju laganu zabavu, a kada zaronite malo dublje možete pronaći mnogobrojna skrivena blaga, koja će vas zasigurno oduševiti, ali i nasmijati. Slična je situacija i u liričkoj dionici, gdje su zadržali prepoznatljiv autorski otisak i prilagodili ga najvrelijem i najopuštenijem godišnjem dobu. A i zapjevali su…

Bit će zanimljivo ovo čuti uživo na jednom od ljetnih festivala, jer, uz ovaj dvojac iz Gršinog Blockstar Digitala, dobar provod je zagarantiran. A materijal, kao stvoren za zabavu na plaži ili bazenu. Dok flamingo i jednorog bezbrižno plove...a ti, što čekaš? Upadaj na žurku!