Albumi

Bad Daughter ima pop album godine - neka panika počne!

Bad Daughter ima pop album godine - neka panika počne!

Nevjerojatno, jednostavno nevjerojatno. Od prve do zadnje sekunde albuma. Na dan kada je svijet obišla vijest da je Adele zahtjevala od Spotifyja da ukine mogućnost nasumičnog preslušavanja albuma, objavljen je novi album Bad Daughter koji itekako zaslužuje na jednak način odjeknuti svijetom kao i ova vijest.

Projekt iza kojeg stoji Dunja Ercegović pravo je remek-djelo pop glazbe, doduše, u okvirima ovih prostora. Ako smo se do sada pitali zašto nemamo niti jedan izvozni glazbeni proizvod, sada bi nam moglo postati jasnije, kada smo dobili djelo koje je u potpunosti na svjetskoj razini, bez jedne greške. Samo, možda smo predugo na njega čekali, no, tko čeka - dočeka. Billie Eilish who? Teške su to riječi da, i nikako nisu klišej. Jednom kada poslušate "Let Me Panic" od početka do kraja (i tada ga stavite na repeat, jer mu jednostavno nećete odoljeti), tada ćete shvatiti da je to, jednostavno, to. Vrijeme je da se BBC Radio 1 upozna s ovim draguljem, jer bi savršeno legao u eter, između trenutno najslušanijih svjetskih hitova. 

Odmjeren, elegantan i decentan, opet bogat i raskošan, veoma čist, senzualan i produkcijski dotjeran do posljednjeg detalja. Također prirodan i ne pretjeran, jer, potencijal Dunje Ercegović svima je već dulji niz godina jasan, a sada je dosegnuo jednu novu razinu, koja joj, nekako ide od ruke. Zato ovaj album uz svu svoju tehničku kvalitetu djeluje organski i glazbeno je namijenjen za širu publiku. Pola sata čiste glazbene fantazije, veoma koketne i konkretne. Lagan i jednostavan indie pop, kako je službeno okarakteriziran, sadrži i upečatljivu dozu melankolije i trenutak u kojem ista slušatelju izaziva ugodu plesnog karaktera. 

Produkciju i aranžmane potpisuje genijalac Leonard Klaić koji je prošle godine pomaknuo ljestvicu standarda u regiji projektom delapse, a u kombinaciji s Dunjom napravio je pravi pop spektakl 21. stoljeća. 

Neka panika počne, jer ovo treba osvojiti svijet. Pop album godine. 

Popis pjesama:
Favourite Game*
New Lover
Body and Soul*
Savage
Thick*
Eyes on You
Drown Her
Fuck Paris*

*top pjesme